Mensenhandel & Seksueel Geweld

De verhalen vertellen die verteld moeten worden..

Dát is mijn missie. De rauwe verhalen vertellen die gaan over seksuele uitbuiting, gedwongen prostitutie, (seksueel) geweld en alles wat er nog meer bij komt kijken.
Niet meer en niet minder.
Dit doe ik door mijn persoonlijke ervaringen te koppelen aan de theoretische kennis die ik heb opgedaan in de Post-HBO 'Bestrijding Mensenhandel' én mijn opleiding HBO-Verpleegkunde.

Adviseur Mensenhandel
Op mijn 18e viel ik in handen van een loverboy. Daarmee heb ik de wereld van mensenhandel helaas van binnen en buiten leren kennen. Door deze ervaringen te koppelen aan theoretisch- en wetenschappelijk onderbouwde kennis hoop ik de taboe rondom deze vaak gevoelige onderwerpen te doorbreken.
De afgelopen jaren heb ik me met name verdiept en geschoold op het gebied van seksuele uitbuiting, criminele uitbuiting en social media.

Deze combinatie maakt dat ik steeds op de hoogte ben van de actuele kennis én de  leefwereld van jongeren zodat ik een goed onderbouwde theoretische achtergrond heb die ik kan inzetten samen met mijn eigen ervaringen.
Hiermee weet ik (potentiële) slachtoffers soms nét op een andere manier te bereiken dan reguliere hulpverleners en ben ik in staat gedegen adviezen te geven aan professionals, organisaties en overheden.
Ik kom graag met je in contact om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Het allermooiste vind ik verbinding met de jeugd. Zij zijn onze toekomst én met het tempo waarin de maatschappij en trends zich ontwikkelen een kwetsbare groep.
Ik zoek actief naar verbindingen om juist met hen deze, lastig bespreekbare onderwerpen, te bespreken en waar nodig te begeleiden naar gespecialiseerde hulpverlening.
Dit kan door een gastles maar ook door 1-op 1 gesprekken of een sportsessie.

Impossible is nothing!


Recente projecten

 • KNMG: Artsenfederatie
 • Comensha 
 • Aeres VMBO 
 • Moviera
 • Gemeente Arnhem 
 • CKM-Fier & Rode Kruis Nederland
 • De Praktijkschool, Uithoorn
 • Moviera & Gemeente Arnhem 
 • Gemeente Den Haag
 • VAR Rotterdam (Veiligheidsalliantie Rotterdam) 
 • MEE Amsterdam- Amstelland 

Over ervaringsdeskundigheid | blog Jaarbeeld Comensha 2019 

De term ervaringsdeskundige is iets waar ik zelf niet zo in geloof. Dit omdat ik van mening ben dat een ieders ervaring uniek is, maar je zeker niet deskundig maakt. 
Toen ik uit de wereld van seksuele uitbuiting en loverboys was, ging ik op zoek naar informatie. Een website, een blog of video van iemand die hetzelfde had meegemaakt. 
Dit bestond niet. Ik kwam óf geromantiseerde video's tegen of websites van dames van middelbare leeftijd die al in hun tienerjaren slachtoffer geweest waren. 
Dit wilde ik anders. 
In het derde jaar van de HBO-V besloot ik de post-HBO 'Bestrijding mensenhandel' te volgen zodat ik voortaan mijn ervaringen kan koppelen aan theoretische kennis. 
Mijn missie is om de jeugd, maar ook u, van actuele informatie te voorzien. 
Hierin werk ik regelmatig samen met CoMensha. Zo houden we elkaar scherp en actueel, zodat we slachtoffers nog beter kunnen helpen.' 

- Comensha Jaarbeeld 2019 -

Recensies

Student HBO-Verpleegkunde Sameena (27) heeft bewogen jaren achter de rug met diepte- en hoogtepunten. Ze werd recentelijk Nederlands kampioen op de 100 km tijdens RUN Winschoten, en is genomineerd voor de VIVA400-awards als ambassadeur tegen mensenhandel. ‘Zes jaar geleden had ik hier niet van durven dromen.’

https://medium.com/sambyhan/sameena-valt-niet-ze-rent-3e9bd25c8ca8

' Ik ben clientondersteuning bij MEE en samen met mijn collega geef ik op de Praktijkschool Uithoorn een training voor meiden van 14,15 jaar. Deze training heeft de naam Girlpower!! In deze training willen we meiden een stukje kwetsbaarheid, van  het leven laten zien. In deze training hebben we het veel over loverboys.  Hoe ze werken, welke woorden kennen jullie wanneer het over seks gaat in de breedste zin van het woord zoals: de wallen, lingerie, pooier, drugs, voor hem werken etc. We praten niet alleen maar laten filmpjes zien,luisteren naar verhalen van meiden die met een loverboy te maken hebben, geven opdrachten over dit thema, poneren stellingen om over na te denken en praten en laten zien hoe een loverboy te werk gaat. En we hebben een les waar ervaringsdeskundige( iemand die in bezit is geweest van een loverboy) Sameena vertelt over haar ervaring met een loverboy.

Dit is altijd een hele bijzondere les. De leerlingen hangen aan haar lip, ze heeft de volle aandacht van iedereen en het is echt stil in de groep. Leerlingen mogen haar ook vragen stellen en krijgen daar eerlijke antwoorden op. Aan het begin vinden leerlingen dit moeilijk, zij voelen dat dit een zeer intiem onderwerp is. Maar de manier waarop Sameena hun vragen beantwoordt, geeft hun het vertrouwen om hun vraag aan haar te stellen. Wij, als trainers zijn blij met de aangrijpende les die Sameena aan de leerlingen geeft. Ook wij zijn elke keer weer onder de indruk van haar verhaal!

''Op de maandelijkse bijeenkomst van Soroptimisten West Betuwehttps://www.soroptimist.nl/nl/ dit keer Sameena van der Mijden uitgenodigd als spreekster. Wat een indrukwekkend verhaal over loverboys, de crimminaliteit erachter, de impact van de mobiele telefoon op social media, haar werk tegen mensenhandel. Sisterhood, oog hebben voor elkaar voor vrouwen en meisjes en het er over hebben past onze club goed. Sameena ontzettend bedankt voor deze inspirerende avond, alle goeds voor op jouw pad''