Gastlessen Mensenhandel | Seksuele Uitbuiting | Criminele Uitbuiting | Sexting

Mensenhandel? Loverboys? Dat gebeurt toch niet op onze school?
Maar hoe weet je dat zo zeker?

Jongeren maken in toenemende mate gebruik van social media.Het verspreiden van een onschuldige naaktfoto of naaktvideo kan grote gevolgen hebben. 
Wat begint met doorsturen naar 1 persoon resulteert vaak in het rondgaan van zo'n foto of video in allerlei whatsapp groepen. 
Mensenhandelaren gebruiken naaktfoto's in een razend tempo als chantagemiddel om deze jongens en meiden te dwingen voor hen te werken in de gedwongen prositutie, drugs te verkopen of te fungeren als geldezel. 

Wat kan ik voor u doen?
Om het gesprek aan te gaan met jongeren is het belangrijk om met ze te levelen. Het werkt niet om ze de les te lezen of droge theorie voor te leggen. 

Wat wél werkt is een nuchtere maar betrokken houding en een benadering zonder oordeel. 
Ik ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom social media, trends en ga graag zonder oordeel het gesprek aan. 

Ik koppel mijn eigen ervaringsverhaal aan theoretische kennis die ik heb opgedaan in de Post-HBO 'Bestrijding Mensenhandel' en mijn opleidingen HBO-Verpleegkunde en HBO Social Work. 

Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en jongerenculturen.
Doordat alle ervaringen gekoppeld zijn aan theoretische kennis blijven mijn ervaringen actuele en relevante praktijkvoorbeelden