#10Dagen1000Km 

10 Dagen
1000 Km 
16-25 Juni 2021
Muskathlon@Home 

10 Dagen, 1000KM hardlopen

Na de 500km ultrarun voor 3FM Serious Request is het tijd voor een nieuwe uitdaging.
Maar niet zomaar een! Van 16 tot 26 Juni 2021 zullen Gerben Oevermans en ik 1000km nonstop gaan hardlopen door Nederland. Dit doen we voor de Muskathlon@home.

'Maar waarom?!' zul je je misschien afvragen? Simpel:
Dagelijks worden er jongens én meiden (online) geronseld, mishandeld, misbruikt en als een stuk afval weggegooid voor de volgende klant.
We hebben het hier over de donkere wereld van gedwongen prostitutie en mensenhandel.

Als ik erover na denk zie ik mezelf nog liggen. Op een vies matras in smerige appartementen, koude kelderboxen, soms in de regen en kou op afgelegen parkeerplaatsen of juist in de 'luxe' van een warmere hotelkamer waar álle wensen en lugubere wensen van een klant in praktijk moesten worgen gebracht.
Verdoofd door drugs, pijn en met het continue gevoel van schaamte en smerigheid.

Vandaag ben ik sterker dan ooit.
Eindelijk kan ik zeggen: Ik ben blessed en dankbaar voor het leven.
Hardlopen heeft mij geholpen af te rekenen met demonen uit het verleden, de emoties, de fysieke pijn, de drugs en zelfs de eetstoornis Anorexia.
In de plaats kwam het besef dat iedere dag een prachtige dag is, zelfvertrouwen én de missie om de taboe rondom mensenhandel en seksueel geweld te bestrijden. En hoe kan dat beter door middel van sport?!

Ik vind het bizar dat deze praktijken nog steeds (en in toenemende mate) plaats kunnen vinden. Sinds 2016 denk ik dankbaar mee over beleid, aanpak en wetgeving, wat uiteraard heel belangrijk is.
Maar ik mis de échte actie voor de slachtoffers. Iedere dag extra in deze donkere hel is er namelijk 1 teveel!
Het feit dat bovengenoemde ontwikkelingen zo traag gaan frustreert me wel eens. Als geen ander weet ik hoe het is om continu te overleven en de pijn te verbijten. Iedere dag én iedere klant opnieuw.

De christelijke organisatie 'Tot Heil des Volks' bied uitstapprogramma's voor prostituees die per direct uit de uitbuitingssituatie willen.

Wat kun jij doen?
1. Volg en deel deze belangrijke reis via deze site, Facebook en Instagram
2. Meld je aan bij TeamSameena
3. Gebruik de hashtags #SAMenlopen én #10dagen1000km op je socials 

Blessings!